Op 13 februari 2023 werd de nieuwe Gault&Millau Gids op feestelijke wijze gelanceerd.
De top van de Nederlandse gastronomie riep winnaars zoals de ‘Ontdekking van het jaar’ of ‘Chef van het jaar’ uit.
Maar niet onbelangrijk; de nieuwe beoordelingen voor de Gault&Millau Restaurantgids werden bekend gemaakt.
En RED was erbij!
Gault& Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse Gastronomie.
Deze van oorsprong Franse restaurantgids, kent onafhankelijke, beoordelingen toe aan restaurants op een schaal van 20.
Mike kookt de sterren van de hemel en niet onverdienstelijk. Het leverde een punt én een koksmuts extra erbij t.o.v. van vorig jaar. In 2023 behoort RED tot de restaurants met 13/20 punten en één koksmuts. De jury van Gault&Millau was zeer tevreden en vermelde het volgende over Restaurant RED;
“Warme gastvrijheid, gemoedelijke sfeer en huiskamergevoel zorgen ervoor dat we ons in deze knusse gelagkamer in het hartje van het Limburgse Heythuysen dadelijk thuis voelen. Chef-eigenaar Mike Reijnders kookt met veel passie vanuit een circulaire opvatting. Dit betekent dat hij zo min mogelijk verspilling nastreeft door zoveel mogelijk restproducten te hergebruiken geheel passend in deze tijd van duurzaamheid en zorg voor ons toekomstwelzijn. Heerlijke saffraan-risotto met schuim van gebarbecuede prei en een dashi- bouillon van venkel en koolblad. Tot slot spannend dessert van zoete groene paprika, gebrande avocado, rozenwater en limoenijs dat veel indruk maakt. Een adresje om te koesteren. Welkom eerste koksmuts.”
Meer weten over RED en Guilt&Millau? Lees dan het artikel achter deze link.
Wil je komen genieten van een heerlijke maaltijd die Mike en zijn team bereiden?
Reserveer dan vandaag nog een tafeltje!