Mike Reijnders

Eigenaar / Chef-kok

Van kinds af aan heeft koken mij enorm aangesproken. Toen ik na de MAVO
een vervolgopleiding moest kiezen was deze keuze snel gemaakt.
Op naar de MHS te Heerlen. Na het succesvol afsluiten van de middelbare
hotelschool heb ik nog twee jaar de koksopleiding gedaan. In mijn
laatste leerjaar ben ik als leerling bij restaurant Bretelli binnen
gekomen. Na een jaar van hard werken en veel leren kon ik nog een jaar
blijven. Een jaar werden er twee en voor dat ik het wist werd ik
souschef. Het was een prachtige tijd, maar in 2012 was ik toe aan een
nieuw hoofdstuk. Mijn doel om een eigen zaak te starten werd
gedwarsboomd door de crisis en ik koos er voor niet met investeerders in
zee te gaan. Mijn pad leidde me de transportsector in. Weliswaar een
compleet andere sector, maar het zorgde wel voor een enorme verbreding
van mijn horizon.
Snel na mijn overstap werd ik benaderd door oud collega’s die bij Ria
Joosten werkten. We zijn in gesprek gegaan en al snel was een nieuwe
samenwerking geboren. Deze samenwerking was dermate prettig en goed dat
ik begin 2017 gevraagd werd om chef-kok te worden bij Kasteel Eyckholt.
Destijds de nieuwste vestiging van Ria Joosten. Het zou maar voor een
half jaar zijn, want mijn doel om een eigen restaurant te starten ben ik
nooit uit het oog verloren. Na een open en eerlijk gesprek had Ria hier
alle begrip voor en gaf me toch de mogelijkheid om chef te worden. Deze
kans heb ik zeer dankbaar met beide handen aangegrepen.
In februari heb ik het stokje overgedragen en is het realiseren van mijn
doel en droom, werkelijkheid geworden. Restaurant RED werd geboren!

Mike Reijnders